Delfín Filip

9.5.2006
Delfín skákavý je nejrozšířenějším druhem delfína

Poslední výzkumy komunikace delfínů skákavých (Tursiops truncatus) ukázaly, že tito kytovci používají ve vzájemné komunikaci svých jmen. Nejen, že rozeznají, pokud je některý příbuzný volá jménem, ale ve vzájemné komunikaci užívají též jména dalších delfínů.

15.8.2017: Delfíní jména další výzkumy nepotvrdily. Zcela ojedinělou komunikaci odhalili vědci u rypouše severního (Mirounga angustirostris). Samci identifikují volání svých protivníků podle rytmu a tónů. Rypouš severní je jedním ze dvou druhů rypoušů z čeledi tuleňovitých. Přebývá v Kalifornii, což není příliš na severu. Jeho bratříček rypouš sloní žije pouze na jižní polokouli, takže z jeho pohledu jde o nejseverněji žijícího rypouše.

 
Citace:
Nicolas Mathevon, Caroline Casey, Colleen Reichmuth, Isabelle Charrier. Northern Elephant Seals Memorize the Rhythm and Timbre of Their Rivals’ Voices. Current Biology, Volume 27, Issue 15, p2352–2356.e2, 7 August 2017, DOI: 10.1016/j.cub.2017.06.035
Citace...
Odeslat komentář k článku "Delfín Filip "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Delfín Filip " e-mailem

Diskuse/Aktualizace